Na vsebino
Občina Kanal ob Soči

SUBVENCIONIRANE VOZOVNICE

Spoštovani dijaki in študentje,

z vstopom v novo šolsko leto prihaja tudi do manjših sprememb na področju subvencioniranja vozovnic. Nekatere goriške občine, med katerimi je bila tudi naša, so v preteklih letih nudile občinsko subvencijo pri nakupu dijaških vozovnic za javni potniški promet.

Z uvedbo Zakona o upravljanju javnega potniškega prometa, je bila s strani države ustanovljena Družba za upravljanje javnega potniškega prometa, d.o.o. (DUJPP). DUJPP je prevzela v upravljanje javne linijske prevoze po vsej državi, Nomago d.d. pa je eden od koncesionarjev, ki bo za DUJPP prevoze izvajal. Na tej podlagi dosedanja praksa dodatne občinske subvencije dijaških vozovnic, ki smo jo izvajali v sodelovanju z Nomagom d.d., ni več izvedljiva.

Kljub temu ste dijaki in študenti še vedno upravičeni do nakupa subvencioniranih vozovnic v javnem potniškem prometu.

Dijaki in študentje imate možnost oddati vlogo za državno subvencioniranje vozovnice. Vloga je predvidoma na voljo od dne 21.8.2024 in vam bo za novo šolsko/študijsko leto odobrena, če imate v evidencah srednjega, višjega in visokega šolstva že urejen status za leto 2024/2025.

Vlogo se odda elektronsko (preko spletnega portala eUprava) ali pisno na prodajnih mestih (na avtobusni ali železniški postaji).

Elektronsko lahko vlogo oddate preko portala eUprava na povezavi: https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=3245

https://e-uprava.gov.si/podrocja/izobrazevanje-kultura/visoka-in-visja-sola/subvencionirana-vozovnica.html

Za oddajo elektronske vloge preko portala se vlagatelj v portal eUprava prijavi s svojo e-identiteto (digitalno potrdilo ali smsPASS na mobilnem telefonu).

Cene subvencioniranih vozovnic:

https://www.dujpp.si/assets/files/cene_subvencioniranih_vozovnic.pdf  

Kakšne so prednosti letnih vozovnic?Od doma do kraja izobraževanja lahko potuješ ugodneje. Vozovnica velja za vse vrste javnega prometa (mestni avtobus, medkrajevni avtobus in vlak) po celi Sloveniji. Vozovnico lahko uporabljaš tudi za prevoze v sklopu preživljanja prostega časa in potovanj in to vse dni v letu. A ni to super izbira?

 

Srečno in uspešno v novem šolskem letu!

občinska uprava Občine Kanal ob Soči