Na vsebino
Občina Kanal ob Soči

Do hitrejše in kvalitetnejše povezave s spletom preko omrežja RUNE

V Občini Kanal ob Soči bo do konca leta omogočen dostop do širokopasovnega optičnega omrežje RUNE vsem naslovom, vključenim v projekt. Če si tudi vi želite zagotoviti hitrejšo in zanesljivejšo povezavo z internetom, je sedaj pravi čas, da si naročite svoj optični priključek.

 

Brez hitre in zanesljive povezave z internetom dandanes ne gre, česar se zavedajo tudi v podjetju RUNE Enia, ki vodi projekt RUNE. Gre za zasebno investicijo, ki z gradnjo širokopasovne infrastrukture omogoča razvoj evropskega podeželja.

 

V projekt je vključena tudi Občina Kanal ob Soči, ki je del projekta, ki vključuje še občino Brda. Omrežje v občini je skoraj v celoti izgrajeno, gradnja uporabniških priključkov pa teče in bo tekla dalje tudi vnaprej, a kmalu pod drugačnimi pogoji. Cena bo namreč odvisna od dejanskih stroškov gradnje, prav tako pa bo tudi čas izvedbe daljši. Zato izkoristite možnost za naročilo priključka po aktualni ceni.

 

Vključenost naslova v projekt RUNE lahko preverite na spletni strani, kjer lahko priključek tudi naročite. Od 1. 4. 2024 dalje cena za izgradnjo priključka znaša 250,00 eur z DDV za fizične in 278,54 eur z DDV za pravne osebe. Znesek lahko krije tudi izbrani ponudnik storitev, podrobnosti o tem pa morate preveriti pri njih.

 

Dostop do internetne povezave z visoko hitrostjo sicer prinaša številne prednosti - od stabilne in zanesljive internetne povezave, neobčutljivosti na zunanje vplive, hitrega prenos podatkov, do več povezanih naprav in igranja iger brez motenj. Poudariti je potrebno da je optično omrežje RUNE, odprto širokopasovno omrežje OŠO, uporabnikom pa omogoča izbiro med operaterji internetnih storitev - Telekom Slovenije, A1, Telemach, T2 ter Mega Tel.

 

V primeru dodatnih vprašanj glede projekta in naročila priključka vam je na voljo Center za pomoč uporabnikom, ki deluje vsak delovni dan med 8.00 in 12.00 uro na telefonski številki +386 (1) 235 15 30 ali na e-naslovu

 

Vse informacije so na voljo tudi na spletni strani www.ruralnetwork.eu