Na vsebino
Občina Kanal ob Soči

RUNE / Preverjanje naslova

Spoštovani občani!

Gradnja optičnega omrežja na redko poseljenih območjih - projekt Rune se nadaljuje

Na spodnji povezavi lahko preverite ali ste na vašem naslovu bivališča vključeni v projekt gradnje optičnega omrežja RUNE in kdaj bo zaključen.

Kliknite na spodnjo povezavo in izpolnite obrazec RUNE / Preverjanje naslova. Po zaključku boste prejeli samodejni odgovor!

RUNE / Preverjanje naslova

---------------------------------------------------------------------------------------------
Obvestilo z dne, 5. 4. 2020

Obveščamo vas, da se kljub sedanji situaciji s strani podjetja Eurocon, nadaljuje priprava projekta gradnje odprtega optičnega omrežja na območju optičnega vozlišča S-03, v katerega spadajo tudi naselja naše občine (območja, kjer drugi slovenski operaterji infrastrukture niso izrazili tržnega interesa, da bi gradili optično omrežje).

V roku nekaj tednov se bodo v naši občini začele aktivnosti gradbene faze, najprej na postavitvi optičnega vozlišča v Gonjačah in nato še gradnja primarnega in sekundarnega dela omrežja. S tem bo občanom omogočeno, da pridobijo hišni optični priključek, ki bo omogočal hitrosti prenosa podatkov do 10 Gb/sek.

Vsakdo, ki bo želel pridobiti hišni optični priključek in nato izbirati storitve med različnimi ponudniki storitev, bo moral takšen priključek predhodno naročiti.

Postopek naročanja hišnih priključkov se je že začel, vsa gospodinjstva in pravne osebe, ki so na seznamu naslovov, kjer je predvidena možnost izgradnje hišnega priključka Rune, so s strani podjetja Eurocon začela dobivati pošto na domače naslove, v kateri so podane vse potrebne informacije glede možnosti pridobitve hišnega priključka in naročanja le-teh.

Takoj po razglasitvi konca epidemije Covid-19 bodo začeli organizirati še informativne sestanke z občani po posameznih naseljih, vse s ciljem, da boste vsi občani zares dobro informirani in boste lahko vsi izkoristili to izjemno priložnost.

Za dodatne informacije in sodelovanje pri izvedbi aktivnosti, se prosim obrnite na njihove pristojne operativne osebe, in sicer:
Rado Stojanovič,


Eurocon d.o.o.,
Dunajska 159
SI – 1000 Ljubljana
www.eurocon.si


Dopisni list
Obrazec povpraševanje