Na vsebino
Občina Kanal ob Soči

Splošna navodila občanom za izvajanje preventivnih ukrepov za preprečitev širjenja okužb s koronavirusom

Štab CZ Občine Kanal ob Soči je sprejel določene ukrepe ter priporočila občanom za izvajanje preventivnih ukrepov širjenja koronavirusa ter navodila kako ukrepati v primeru okužbe.

CIVILNA ZAŠČITA

Kanal, 14. 3. 2020, 16. 3. 2020

Spoštovani občani in občanke!

V naši občini še ni uradno potrjenprimer okužbe z COVID-19 virusom, kar pa ne pomeni, da ni potrebno biti previden.
Država je v svojem državnem načrtu zaščite in reševanja podala naslednje omejitve;

-prepoved zbiranjaljudi po šolah, kinodvoranah, javnih lokalih in drugih javnih mestih, kamor spadajo tudi pokopališča, dokler ne preneha nevarnosti širjenja nalezljive bolezni.

- Da bi preprečili širjenje okužb, pozivamo prebivalce k ne zbiranju v barih in restavracijah! Samo tako lahko omejimo epidemijo in zaščitimo naše rizične skupine. Ker je v Sloveniji razglašena epidemija, pozivamo vse prebivalce k previdnosti tudi v izrednih dogodkih.

- Da bi preprečili širjenje bolezni, svetujemo redno izvajanje higiene rok, higiene kašljanja in kihanja, zračenje zaprtih prostorov in izogibanje prostorov, v katerih se zadržuje večje število ljudi.

- V kolikor pridete v stik z ljudmi, ohranite varno razdaljo najmanj 1,5 metra. V primeru, da sumite na morebitno okuženost z virusom, najprej pokličite svojega osebnega zdravnika in na nadaljnja navodila počakajte doma.

- V kolikor imate znake okužbe in vašega osebnega zdravnika ni na voljo (slabo počutje, kašelj, povišana telesna temperatura,...) terpotrebujete zdravstveni nasvet se lahko obrnete na tel. številko v ZD Nova Gorica: dežurna služba ob sobotah in nedeljah: 05 330 11 17

Številke112 ne uporabljajte v ne nujnih primerih!

Če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi s koronavirusom, pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 14 04, kjer boste dobili zanesljive informacije vsak dan med 8.00 in 20.00.
V nujnih primerih lahko pokličete tudi poveljnika CZ občine Kanal ob Soči Igorja Komaca na tel. št. 051 688 849 ali namestnika poveljnika Simeona Kodeljo na 041 522 928.


Aktualne in ključne informacije ter priporočila za zaščito zdravja lahko dobite na internetnem naslovu Nacionalnega inštituta za javno zdravje –NIJZ: www.nijz.si.

Osebe, ki zaradi okužbe ne bodo smele zapustiti stanovanja in se same ne bodo mogle oskrbovati preko pomoči sorodnikov, prijateljev in znancev ali s spletnim naročanjem in dostavo pri trgovskih podjetjih lahko pokličete na telefonsko številko 041 747 035 Romino Škodnik Melink, ki bo sprejemala vaše klice vsak dan med 8.00 in 11.00!

Igor Komac
Poveljnik CZ Občine Kanal ob Soči



prenos.jpg