Na vsebino
Občina Kanal ob Soči

Na Goriškem so zaprte cestne povezave z Italijo razen kontrolne točke v Vrtojbi

Skladno z odredbo ministra za zdravje o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo iz Republike Italije zaradi preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni morajo upravljalci državnih in občinskih cest vzpostaviti ustrezno signalizacijo kontrolnih točk in zaporo vseh cestnih povezav z italijansko republiko.

Tako je upravljalec državnih cest Cestno podjetje Gorica, d.d. že vzpostavil zapore na cestnih povezavah z Italijo na Kanalskem Kolovratu na mejnih prehodih Mišček ter Britof. Na omenjenih točkah na meji od 11. 3. 2020 od 18. ure dalje prehod ni več mogoč.
Na obeh mejnih prehodih velja popolna ZAPORA za ves promet!

Na teh mestih je upravljalec postavil obvestilne table v slovenskem in italijanskem jeziku, ki potnike preusmerjajo na kontrolno točko v Vrtojbi, kjer bo mogoče prehajati mejo z Italijo. Na tej kontrolni točki bodo nadzor potnikov izvajale pristojne institucije.

Skladno z odredbo ministra za zdravje se vstop v Republiko Slovenijo dovoli posamezniku, ki ni slovenski državljan oziroma v Republiki Sloveniji nima prijavljenega stalnega ali začasnega prebivališča, če predloži dokazilo v slovenskem, angleškem ali italijanskem jezik, ki ni starejše od treh dni, o opravljenem molekularnem laboratorijskem testu na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19), s katerim izkaže negativen izvid na SARS-CoV-2 (COVID-19). Če posameznik tega dokazila ne predloži, se mu vstop v Slovenijo kljub temu dovoli, če je njegova telesna temperatura nižja od 37,5 stopinje Celzija in ne kaže jasnih znakov okužbe zgornjih dihal (kašelj, kihanje, oteženo dihanje). Ta odredba se ne uporablja za državljane Republike Slovenije, osebe s stalnim ali začasnim prebivališčem v Republiki Sloveniji in tovorni promet.