Na vsebino
Občina Kanal ob Soči

Volitve v državni svet - poziv političnim strankam za posredovanje kandidatur

Politične stranke pozivamo, da predlagajo svoje kandidate za predstavnike v volilna telesa za volitve članov državnega sveta ter kandidate za člane državnega sveta.

Na podlagi 12. člena zakona o državnem svetu (Uradni list RS, št. 100/05 –ZDSve –UPB1) Državna volilna komisija poziva občinske svete in mestne svete ter interesne organizacije, ki so organizirane za območje države, da v skladu z zakonom o državnem svetu ter na podlagi lastnih pravil izvolijo svoje predstavnike v volilna telesa za volitve članov državnega sveta ter določijo kandidate za člane državnega sveta.

1. Sezname izvoljenih predstavnikov v volilno telo morajo občinski in mestni sveti predložiti volilnim komisijam najpozneje do 22. 10. 2007 do 24. ure.

2. Kandidature za člane državnega sveta se morajo predložiti volilnim komisijam do ponedeljka, 22. 10. 2007 do 24. ure.

Pozivamo vas, da skladno z rokovnikom za izvedbo volilnih opravil za volitve članov državnega sveta, imenujete svoje predstavnike za elektorje volitev (voli se dva elektorja), ter kandidate za člane državnega sveta (voli se en kandidat).
Vsi kandidati morajo predložiti pisno izjavo, da soglašajo s kandidaturo.Predloge dostavite osebno ali po pošti na sedež občine Kanal ob Soči, najpozneje do 9. 10. 2007. Volitve za kandidate pod točko 1. in 2. bomo izvedli na izredni seji občinskega sveta.ŽUPAN
Andrej Maffi,l.r.