Občina Kanal ob Soči
Trg svobode 23, p.p. 50
5213 Kanal

tel: 05 398 1200
obcina.kanal@obcina-kanal.si

 • Zvočni zapisi sej občinskega sveta
 • Dežurni telefon
 • LAS projekti dolina Soče

 • Program razvoja podeželja 2014 - 2020
 • Aktivni mladi
 • Zelena shema
<

Sporočilo

SPOROČILO ZA JAVNOST - Dijaki do vozovnice IJPP v celoti prek spleta

Datum: 21.08.2020
Vir: Občina Kanal ob Soči
Rubrika: Sporočilo za javnost

Ljubljana, 21. avgust 2020 – Več kot 70.000 dijakov in dijakinj lahko od ponedeljka prek spletne strani Nomago kupi subvencionirano vozovnico IJPP za šolsko leto 2020/21, že danes pa lahko oddajo spletno vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. Nomago dijakom in dijakinjam omogoča, da prek spleta naročijo tudi kartico IJPP, na katero si nato naložijo vozovnico za izbrano relacijo.

Nakup subvencionirane vozovnice IJPP je možen tudi na avtobusnih postajah in poslovnih enotah družbe Nomago v Novi Gorici, Celju, Ajdovščini, Idriji, Kočevju, Kopru, Krškem, Mozirju, Postojni, Ravnah na Koroškem, Rogaški Slatini, Sežani, Slovenj Gradcu, Slovenskih Konjicah, Tolminu, Velenju, Trbovljah in Zagorju ob Savi. V Ribnici bo nakup možen od 31. avgusta, v Hrastniku pa od 1. septembra dalje. Vozovnico IJPP bodo dijaki tudi v novem šolskem letu lahko uporabljali v mestnem potniškem prometu v Ljubljani, Mariboru in na Jesenicah, na izbrani relaciji od doma do šole pa bodo lahko uporabljali avtobus ali vlak.

Celoten postopek pridobitve subvencionirane vozovnice je dostopen na spletni strani nomago.si/vozovnice-za-dijake, kjer so zbrana tudi najbolj pogosta vprašanja in odgovori. Dijaki morajo pred nakupom subvencionirane vozovnice IJPP prek spleta ali na katerem od prodajnih mest Nomago oddati vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. Ko je vloga odobrena, lahko na spletni strani naročijo oziroma podaljšajo obstoječo kartico IJPP ter opravijo nakup vozovnice. V naslednjih mesecih lahko vozovnico IJPP preprosto podaljšajo prek spleta ali mobilne aplikacije Nomago, ki je dostopna v Google Play ali App Store.

Ker spomladi javnega potniškega prometa zaradi razglašene pandemije ni bilo možno koristiti, je Ministrstvo za infrastrukturo RS sprejelo Sklep o podaljšanju veljavnosti terminskih vozovnic, ki uvaja naložitev dobroimetja v sistem IJPP. Dobroimetje lahko uporabniki unovčijo za nakup katerega koli produkta IJPP, koriščenje pa se vodi centralno v sistemu IJPP. Upravičenci, ki dobroimetja na kartici IJPP ne bodo izkoristili, bodo od 1. novembra 2020 na podlagi originalnega računa na mestu nakupa lahko prejeli izplačilo sredstev dobroimetja oziroma nakazilo na svoj transakcijski račun. Zaenkrat lahko upravičenci dobroimetje koristijo le na zgoraj navedenih avtobusnih postajah in poslovnih enotah Nomago, v bodoče pa bo to za nakup subvencioniranih vozovnic možno urejati tudi prek spleta. Zaradi časovne optimizacije in enostavne uporabe nakupa vozovnic prek spleta uporabnikom, ki so vozovnice IJPP prek spleta že kupovali, svetujemo, da dotlej vozovnice kupujejo, dobroimetje pa koristijo, ko bo to možno urediti tudi prek spleta, saj bo koriščenje dobroimetja možno vse do 31. julija 2021. Podrobnosti glede koriščenja dobroimetja so objavljene na spletni povezavi: nomago.si/dobroimetje-ijpp.

Spletna prodaja subvencioniranih vozovnic IJPP za študente in študentke bo prek spletne strani možna predvidoma v drugi polovici septembra.


Matjaž Polanič
Odnosi z javnostmi

Nomago d.o.o.
Vošnjakova ulica 3
1000 Ljubljana, Slovenija
m. +386 31 684 399
t. +386 1 431 77 29
w. www.nomago.si

Dopis v celoti si lahko preberete TU!

Občinske vloge za dijake - subvencija mesečnih vozovnic

V nadaljevanju objavljamo povezave do vlog za pridobitev subvencioniranih vozovnic za dijake.

Popolno izpolnjeno vlogo oddaj skupaj z vlogo za uveljavitev državne subvencije na blagajni NOMAGO!!!

https://www.nomago.si/obvestila-javni-potniski-promet/obcinske-vloge-za-dijake

Koledar dogodkov

februar 2021
P T S Č P S N

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28
Ni napovedanih dogodkov


 • katalog informacij javnega značaja
 • PISO
 • Most
 • tic kanal
 • defibrilatorji
 • Evropski teden mobilnosti
 • zaposlitveni_portal
 • ita-slo
 • logotip EU projektov
 • odbojkarski klub saloit anhovo