Občina Kanal ob Soči
Trg svobode 23, p.p. 50
5213 Kanal

tel: 05 398 1200
obcina.kanal@obcina-kanal.si

  • Program razvoja podeželja 2014 - 2020
Net Age Zgibanka socialno zdravstvenih storitev za starejše Umovadnica: Da ne pozabim

Sporočilo

ZAŠČITA VODOMEROV IN VODOVODNIH PRIKLJUČKOV PRED ZMRZALJO

Datum: 11.01.2017
Vir: Občina Kanal ob Soči
Rubrika: Pitna vodaV zimskih dneh, v katerih se temperatura spusti pod ledišče, prihaja do zamrznitve vodovodnih priključkov in vodomerov. Uporabnikom svetujemo, da poskrbijo za ustrezno toplotno zaščito in občasen pretok vode.
Občina Kanal ob Soči, Režijski obrat, kot upravljavec vodovodnih sistemov ne prevzema odgovornosti za tovrstne poškodbe vodomerov in vodovodnih priključkov, saj so le-ti v lasti uporabnikov. Vse stroške, ki nastanejo pri zamenjavi vodomerov zaradi neustreznega ravnanja oziroma zmrzali vodomera, krijejo uporabniki (Odlok o oskrbi s pitno vodo v občini Kanal ob Soči).
V kolikor pride do kakršnikoli poškodb na vodomeru, nas obvestite. Skladno z določili Odloka o oskrbi s pitno vodo, poškodovani vodomer lahko zamenja izključno izvajalec javne službe oskrbe s pitno vodo, to je Režijski obrat.

Vodomer in inštalacijo zaščitimo pred zmrzaljo z dovolj globokim vodomernim jaškom, z izoliranim pokrovom, z dodatno toplotno zaščito nad vodomerom z izolacijskimi materiali, preprečimo kroženje hladnega zraka v vodomernem jašku oz. okrog inštalacij, ob pojavu zmrzali zagotovimo kroženje vode po inštalaciji.