Občina Kanal ob Soči
Trg svobode 23, p.p. 50
5213 Kanal

tel: 05 398 1200
obcina.kanal@obcina-kanal.si

  • Zvočni zapisi sej občinskega sveta
  • Dežurni telefon
  • LAS projekti dolina Soče

  • Program razvoja podeželja 2014 - 2020
  • Aktivni mladi
  • Zelena shema
<

Evropski teden mobilnosti

Evropski teden mobilnosti (16. 9. - 22. 9.)

Evropski teden mobilnosti je kampanja, ki se odvija pod okriljem Evropske komisije vsako leto med 16. in 22. septembrom.  Letošnji slogan se glasi »Izberi čistejši način prevoza!«

V Občini Kanal ob Soči bomo letos sodelovali v Evropskem tednu mobilnosti, z organizacijo tedna aktivnosti. V sodelovanju z osnovnima šolama bomo izvedli program Aktivno v šolo, ki nam omogoča izvedbo Pešbusa.

Pešbus pomeni, da gredo otroci v šolo peš. Hoja je pomembna za zdravje, samostojnost in socialni razvoj otrok, saj zagotavlja minimalno priporočeno količino fizične aktivnosti in spodbuja vzgojo o prometni varnosti ter trajnostnem razvoju.
Čim večjemu številu otrok želimo omogočiti hojo v šolo. Na ta način želimo poskrbeti za njihovo zdravje in zavarovati okolico šole pred negativnimi vplivi avtomobilskega prometa.


Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo in zdravo mesto, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Evropski teden mobilnosti je v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

---------------------------------------------------------------------------------------------
ETM - Program
EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI
16. 9. – 22. 9 .2020

PROGRAM V OBČINI KANAL OB SOČI


Program PDF