Občina Kanal ob Soči
Trg svobode 23, p.p. 50
5213 Kanal

tel: 05 398 1200
obcina.kanal@obcina-kanal.si

Net Age Zgibanka socialno zdravstvenih storitev za starejše Umovadnica: Da ne pozabim

17.10.2014

Gradnja GSM-R baznih postaj

Vprašanje 1
Od: Valter Reščič,

Spoštovani župan g.Andrej Maffi,

Imam dva sklopa vprašanj za vas:
1. Kakšne ukrepe je in bo izvedla občina za odpravo večmesečne zapore cestišča na Vojkovi 14 v Plavah?
2. V teh dneh vidimo intenzivno delo Slovenskih železnic pri postavljanju baznih postaj za digitalni GSM-R sistem. Zanima me, kdaj je bil občinski svet seznanjen s tem projektom, kakšne sklepe je sprejel občinski svet, kako so bili seznanjeni občani ter kakšne ukrepe bo izvedla občinska uprava in občinski svet v primeru nasprotovanja krajanov postavitvi baznih postaj?
V pričakovanju vaših odgovorov, vas lepo pozdravljam.
Valter Reščič

Vprašanje 2
Od: Miran Ipavec,

Spoštovani predstavniki političnih strank v občinskem svetu!

Prosim vas, da posredujete vašim vodstvom političnih strank, ki so zastopane v občinskem svetu v Občini Kanal ob Soči in vašim novim svetnikom pismo, ki vam ga pošiljamo prebivalci Kolodvorske ceste v Kanalu.

Gre za postavitev telekomunikacijskega stolpa SŽ v neposredni bližini hiš na spodnjem delu Kolodvorske ceste. 6. oktobra 2014 so na na del ulice prišli delavci in gradbeni stroji, da bi izkopali temelje 35 m visokemu stolpu, o čemer pa nihče od nas ni vedel o tem ničesar. Ker zahtevamo odgovornost občine Kanal ob Soči za prikrivanje, s tem pa tudi informacije, koliko je občinski svet o tem bil seznanjen, je prav, da o tem seznanite vaša vodstva strank, ker se nam v zvezi s tem obeta še veliko dela.

Pošiljam vam celotno besedilo protesta, ki ga je podpisalo 25 polnoletnih krajanov iz vsake družine na tem delu Kolodvorske ceste. Podpisi se nahajajo v dopisu, ki je na Ministrstvu za infrastrukturo v Ljubljani, na Občini Kanal ob Soči in Krajevni skupnosti Kanal.

Lepo vas pozdravljam

Miran Ipavec

Pismo stanovalcev Kolodvorske ulice si lahko preberete tukaj

Odgovor Župana

Odgovor župana si lahko preberete tukaj